LTT

Alltså, på gymnasiet så köpte jag en Lateral Thigh trainer, trodde de skulle vara kul, men nja.. Detta köp har jag blivit mobbad för sen dess, det kan vara mitt absolut sämsta köp nånsin :P Men nu har den stått och dammat igen efter ett x antal års ickeanvändande, jag kan inte använda den pga mina knän... Så igår fick jag ett ryck och la ut den på annons, bortskänkes mot avhämtning! Vill inte se skiten mer :P Så runt 10-10.30 kommer en människa och hämtar den, LOVELY!!!


Bara en låt

Alltså tänk att prat med fina människor och lite bra musik kan ha så god inverkan på humöret <3


En trist dag

Denna dag har inte varit speciellt speciell.. Vaknade, gjorde de vanliga morgonsysslorna och sen var det bara att sätta sig med näsan i boken och plugga.. Har en logg kvar att skriva och sen den stora exan på 7 sidor.. Men den känner jg mig ganska lugn med, iaf just nu. Jah har en hyffsat bra bild av vad jag ska skriva om och vart jag hittar den info jag behöver och så vidare. Men just nu är jag lite less. Har ingen lust att plugga alls. De e liksom lite för mycket i skolan nu tycker jag. Och kursen är inte ens så himla kul heller..


Det var den helgen det

Ja, nu var helgen slut! Men, jag är faktiskt ledig hela veckan så det gör inte så mycket :)

Helgen har gått långsamt, har legat sjuk, med ont i halsen, hosta, feber, huvudvärk, snor.. You name it! Inte alls okej.. Min lediga helg liksom. Men nu mår jag bättre och förhoppningsvis kan jag sticka ut och springa i mitten på veckan. Saknar det och behöver det. Det är så skönt!

Har btw hittat en app som jag älskar! Med den så kan man göra svartvita foton och sen lägga till en detalj i färg. Inte alls svårt men tar lite tid. Här är min första bild som jag gjort :)


:)


En prinsessa är född

En liten sessa är född! Det är nog ingen som missat det :) Men jag tycker att det är riktigt kul, har allti gillat kungahuset och sådär. Sen är det ju extra kul att lilla sessan föddes på Kungliga Karolinska sjukhuset kl 04.26 inatt och att min mamma ju jobbar där :) Mamma var helt lyrisk tydligen när hon åkte till jobbet :P Mamma började 7 imorse. Ska bli spännande att höra om hon fick en skymt av föräldrarna och bebisen, tyvärr får hon ju inte berätta så mycket pga tystnadsplikten :/ Hade velat ha alla detaljer ju ;)

Men ett STORT grattis till Viktoria och Daniel till lilla prinsessan!


Bild tagen från aftonbladet.se


Halka

Morgonen började på topp, fixade mig och Lacey och sen skulle jag ta bilen till Bro och ta pendeln. Men se nej, det gick inte. Jag åkte ut från parkeringen kom till första kurvan och bilen bara gled på bredställen! Fortsatte fram till rondellen där jag åkte på bredställen genom hela rondellen! Panik! Jag lyckades iaf hålla mig från att bromsa men jag insåg att det kommer aldrig gå att åka till Bro. Så jag vände i rondellen och åkte hem och parkerade bilen. Gick sen och tog pendeln från Bålsta.. Ringde pappa och det var kaos i trafiken verkligen, det var bara trafikrapporter på Radio Stockholm. Riktigt läskigt var det faktiskt, att liksom ha noll koll på bilen. Och jag har ändå en bra vinterbil, riktigt bra däck. Men sånt spelar ingen roll när det kommer underkylt regn...

Dagen i skolan gick iaf bra. Konfronterade en lärare lite och det kändes faktiskt bra. Han behöver veta att man kan inte säga vad som helst och skämta om vad som helst för det kan såra även om det inte verkar som det just då. Och de höll han med om och han erkände att han är lite klumpig. Lite klumpig kan man ju minst sagt säga...

Idag har jag också haft träniningsvärk from hell! Hela ryggen, armarna, magen, låren och rumpan! Tror jag fått en bristning eller nåt i gluteus maximus, för den värker hela tiden och de känns inte som vanligt träningsvärk. Men det visar ju bara på att man tränat ordentligt hihi :) Just nu löptränar jag 3 dagar i veckan ungefär, mest för att det är världens bästa terapi! :D

Nu är det kvällsmys med min lilla älskling! <3


Underbara liv

Idag var jag ute och sprang, det var en perfekt dag för det verkligen! Lagom temp, solen strålade, fåglarna kvittrade, musiken i lurarna var toppen, stegen bara flöt. Löprundan idag var amazing och jag bara njöt! Jag joggade med ett leende på mina läppar hela rundan! Och faktiskt tänkte jag att fan, livet är rätt härligt och underbart ändå!


En lång måndag

Halloj :)

Dagen idag har varit lång, som alla måndagar :) Var i skolan på dagen. Var på bra humr när jag åkte dit men väl där blev jag raskt på dåligt humör när jag insåg vilken lärare vi hade. Vi har en lärare som inte alls är bra, som dumförklarar oss och kommer med konstiga kommentarer. Och det är rätt jobbigt... Efter hans lektion hade vi nästa lärare, och humöret steg :P På den lektionen pratade vi om hjärtat och ämnesomsättning och så, inget nytt men bra med lite refresching :P

SEn hade vi grupparbete, jag, Stefanos och Florre. Det gick jättebra fram tills jag skulle skicka de via mailen till dem. Och det visar sig att jag sparat fel, att jag snabbsparade dokumentet via hotmail och vi kunde inte hitta det. Så jag ska sätta mig nån dag och skriva om allt igen, underbart!

Efter grupparbetet åkte jag till GIH och mötte upp A-L och sen var det dags för barngympa! Sen hem, handla, tanka, hämta Lacey och Ester och sen hem. Och nu är jag trött :P


Starkare

Jag är en tänkare. Jag tänker hela tiden, bollar fram och tillbaka, fastnar, släpper och så vidare. Något jag ofta tänker på är gymnasietiden. Som inte var så himla bra, rätt jobbig faktiskt.

Nu finns det säkert vissa som läser som blir arga eller irriterade, men då får ni bli det. För det är såhär jag kännt och upplevt det.

Jag kommer ihåg när jag slutade 9an. Fy farao vad jag grät, jag och Yvette, tårarna bara sprutade. Att sluta 9an var riktigt jobbigt. För jag trivdes. Även om mamma har berättat att det var jobbigt på grundskolan så är det inte det jag kommer ihåg, jag kommer bara ihåg allt bra. Rätt märkligt.

När jag slutade gymnasiet fällde jag inte en tår. Och jag som gråter för allt. Att sluta gymnasiet var en lättnad, slippa allt som hade hänt där. Visst, det var inte bara jobbigt på gymnasiet, det fanns en hel del ljusglimtar också. Men mycket mörker. Och det är mörkret jag kommer ihåg.

När jag började gymnasiet var jag ganska osäker, jag har alltid varit en sån som är ganska beroende av mina vänner, som vill ha mina vänner nära. Då kände jag mig trygg. Till gymnasiet kom jag ensam och även om jag snabbt fick vänner så kände jag aldrig samma trygghet. Faktum var att vissa av dessa vänner gjorde mig mer osäker på mig själv. I klassen var det verkligen så att man var tvungen att va på ett visst sätt, ha vissa kläder och så vidare. Och det gjorde mig otrygg. Det var säkert inte de andras mening men ja, jag är väl lite extra känslig helt enkelt. Framförallt sista året var skit, när allt förändrades och jag inte längre visste nånting. Jag tappade helt greppet, sjönk längre ner i mitt mående. Så tog gymnasiet slut och jag kunde andas ut.

Sen började jag på högskolan, jag längtade, en nystart! En ny start där jag kunde vara jag, inte vara den som alla andra ville att jag skulle vara. Jag kunde vara Johanna. På högskolan fick jag nya vänner, nya vänner som såg mig som den jag var, som inte brydde sig om vad jag hade för kläder, för hårfärg och dylikt. De såg mig. Och detta lyfte mig, jag blev starkare i mig själv. Även mina vänner lyfte mig, de tyckte att jag var bra som jag var. Jag kunde hitta tillbaka till mig och bygga upp min tro på mig själv igen.

Idag känner jag mig starkare än nånsin. Jag har klara mål i livet, jag vet vad jag vill och hur jag ska nå dit. Jag jobbar fortfarande med att tro på mig själv. Men jag har kommit betydligt längre. Och längre ska jag komma. Det har varit en krokig väg och jag har fått ta hjälp av utomstående personer. Idag behöver jag det inte längre.

Jag är faktiskt rätt stolt över mig själv.


Dagarna

Det har varit mycke de senaste dagarna, med skola och praktik och massa :) Men igår iaf var V här, vi bakade chokladbollar med strössel och kokos :) De vart riktigt goda, och snygga ;D Sen kikade vi film och mumsade i oss chokladbollarna, vi orkade dock bara typ var :) Blev en sen kväll, men den var bra!



Idag har jag jobbat, var kul faktiskt :) Stod i DT2an hela tiden och det rullade på bra :) Nu hemma har jag färgat håret och ätit våfflor :D Och bara för att jag älska rosa så fick mina våfflor bli rosa :D



Bjuder dessutom på en bild på min morgonpigga pluttis :)


Ett par dagar sen

Halloj :) Nu var det ett par dagar sen. Så blir det ibland, har faktiskt inte riktigt varit på topp och haft ett hiskeligt morgonhumör dessa dagar :P Och imorse blev det ju knappast bättre av att man fick ge upp datorn och gå ut och skotta...

Dagen idag har varit produktiv minst sagt! Var i skolan och hade teknik på förmiddagen, var rätt ointressant men en sak var kul och de va att vi fick se en 3D skrivare :) Det var rätt coolt :) Efter skolan for jag hem, handlade på vägen. Sen gick jag ut med Lacey, åt mellis, bakade kokosbollar, skottade HELA uppfarten och lite av hyresvärdens tomt, den stack jag ivåg och joggade, duschade, rullade kokosbollarna, diskade, förberedde middagen, tittade på grey´s, åt middag, diskade igen, bäddade rent, fixade tvätten och till sist fika :) Nu är jag trött, men blir en sen kväll då jag ska kika på mästerkocken, livet blir bättre och body of proof :P


Usch

God morgon på er!

Shit, idag är ingen bra dag.. Vi körde igång hos brorsan igår runt 20, det kom folk och vi hade kul. Sen bar det av ner till Rilles och redan innan de mådde jag rätt dåligt. Och de blev inte bättre på Rilles... Så efter ett tag gick jag och Becca hem till mig och sen kom Nordin och hämtade Becca. Och jag gick och la mig.

Vaknade halv 8 imorse och jag mår inte bra. Inte hjälpte de att jag slog huvudet i en köksskåpslucka heller, fan vilken smärta. Så efter att ha suttit på köksgolvet och gråtit och tyckt synd om mig själv en stund gjorde jag frukost, korv och makaroner. Och nu ska jag bädda ner mig i soffan! Senare idag är det middag med farmor och farfar och mormor och morfar och min morbror hos mamma och pappa...


Fredag

Tjohej, ingen av er som missat att det är fredag väl? ;)

Min fredag bestod av skola imorse. Jag började klockan 9 och kunde då ta ett senare tåg, superskönt eftersom jag sovit dåligt inatt.. Det var faktiskt Laceys fel denna gång, eftersom hon inte låg still och bet på sitt ben hela natten.. (ja hon fick ha det i min säng tillslut...) I allafall, i skolan var det bara ta på sig termobyxorna och vantar och allt för att bege sig ut i naturen, termometern stod på -16 grader när vi gick... Vi kikade på iskristaller med lupp och sen fick vi lära oss lite olika trädsorter, till exempel björk, lind, sälj, asp, ask, gran och tall :) Sen fick vi plocka blommor, vinterståndare, sådana som står upp över vintern. Där hittade vi bland annat rölleka och älggräs :)

Efter ett tags promenerande fick vi stanna uppe i skogen i en glänta och starta våra stormkök och gra te på tallbarr. Till det hade läraren med sig lite honung och jag blev förvånad, men det smakade faktiskt bra :) Det var även gött att få i sig lite varmt te och tina kroppen lite :P Jag frös dock inte så mycket, men lite om fötterna. Tillbaka i salen fick vi titta med stereoluppar på fynd och skriva lite och sådär :) Var en bra dag, om än lite kall :)





Väl hemma i hålan där jag bor var jag på biblioteket. Sen träffade jag en gammal klasskompis från grundskolan. Har inte sett honom sen dess tror jag så det var kul att prata lite. Tyvärr hade jag inte så mycket tid! Det är rätt sorgligt egentligen, de som man gick med i grundskolan kände man i 9 år. Nu är de flesta liksom borta, ingen kontakt. Trots att man liksom kände varandra rätt mycket och faktiskt träffades typ varje dag i 9 år om man bortser från sommarloven...


Dag 17: Ett ögonblick


Skolan idag

Som vanligt har ju jag varit i skolan idag också :) Första lektionen flyttade min grupp på eftersom det var ett litteraturseminarium i studiegruppen. Så jag började 10.45 :) Då hade vi kemi med Sofie och vi fick sortera vita pulver efter olika kriterier :) Sen fick vi blanda dessa med vatten och ta reda på vilka som var lösningar och vilka som var blandningar :) Det var faktiskt intressant, även om jag kanske inte riktigt hängde med till 100%... Och geggigt blev det haha :)



Efter kemin gick jag, Stefanos och Florre till bibblan och fixade och sådär och sen gick jag och Stefanos för att prata med Heléne :) Vi skulle ha tentagenomgång idag, men eftersom jag blev godkänd visste inte jag om det var nödvändigt för mig att gå. Och det tyckte inte Heléne heller att de va hihi :) Men var kul att träffa henne igen, jag gillar verkligen den läraren alltså, faktiskt alla lärarna som vi hade på mattekursen.. Saknar dem lite hihi :) Men tur man är i samma hus så man stöter på dem ibland :) Sen bad jag även Heléne om ursäkt för att jag mejlbombat henne de senaste typ 4 veckorna ;)


Dag 16: Självporträtt i svartvitt


Bananer

Don't ask why, men jag har verkligen fått dille på bananer! Är typ sugen på banan hela tiden och har klämt i mig 3 stycken på typ en timme haha :) Jag är sådär ibland, får dille på olika saker haha :)

Till middag idag hade jag köpt fisk och skaldjurssoppa, var tvungen att prova när jag såg den på Ica. Den smakade helt okej, men jag är en sån som lätt tröttnar på smaken på soppor. Nästa gång ska jag dryga ut den med lite mer saker så den blir lite matigare :)


Dag 15: Kärlek


Dag 14: En vinterbild



Tagen från ryggen på min fina älskling <3


Händelser under dagarna som varit

Var ett par dagar sen jag skrev. Som vanligt.. Helgen bestod av jobb, migrän och sömn typ.. Var hos mamma och pappa lite också eftersom lillebror fyllde år.

Igår var det skola och barngympa! Det gick jättebra, barnen är så himla duktiga! Jag och de andra två ledartjejjerna fick visa kullerbyttor, när man gör flera samtidigt på långmatta. Jag dråsade såklart i med huvudet först på en av dem och fick ont i huvudet haha :D

Idag har jag varit på vårdcentralen och rensat mitt öra :P Har ju haft vaxpropp där i flera veckor och nu var det dags att ta bort den tyckte jag :P Så halv 12 var jag där och fick spola. Och hon spolade och spolade och spolade. Och ingenting hände, proppen satt som bara den... Sen kom en till kvinna in och ville kolla på min elaking i örat och därefter bytte de spolningsspruta till en kraftigare. Och plopp så kom proppen ut. Jag halvskrek att jag inte ville se men de två som hjälpt mig studerade facinerat proppen haha :D Sen skrattade de och gav mig tips på hur jag kan undvika detta i framtiden :P

Sen har jag pluggat och träffat Madde en sväng. Och, jag har, hämtat min TENTA :D Så äckligt nervös som jag varit, så dåligt som jag mått över skiten i 4 veckor! Så dåligt som jag sovit! Och allt i onödan, verkligen helt i onödan... Men men, så himla glad att jag klarade den! Nu ska jag göra vad jag kan för att hjälpa mina kompisar som inte klarade den.


Min favorit!


VIKT-igt...

Ibland undrar jag bara varför. Varför ska man va smal, varför ska man se ut på ett visst sätt, vem bestämmer? Det finns så många unga tjejer och killar idag som mår riktigt dåligt ver hur de ser ut, att de e för korta, för tjocka, för smala, för långa och så vidare. Men vem bestämmer egentligen att man är för kort, smal, lång eller tjock? Varför låter vi oss påverkas så mycket av vad andra tycker och inte står upp för oss själva och tycker att vi är bra som vi är? Varför vill vi alltid vara som alla andra?

Framförallt vikt är ju en fråga som kommer upp stup i kvarten. Gå bara in på vilken kvällstidnings hemsida som helst och du finner rubriker som: "Gå dig smal på 12 veckor" eller "Gå ner ett kilo i veckan med nya supermetoden". Varför är det fult att ha lite mage, lite rumpa, lite lår? VARFÖR? Och vem fan bestämmer att du inte passar in?

Så många gånger som man stått i provrummet eller framför spegeln, hållt in magen, tänkt att låren är nog lite för tjocka, rumpan är lite för stor, bröten för små, vi kan hitta mängder av "fel". Om vi alla kvinnor fick frågan vem som gjort detta så tror jag att typ alla skulle räcka upp handen... Ångesten över att inte vara tillräckligt smal, ångesten som styr träning och matintag. För många människor mår alltför dåligt i vårat samhälle på grund av sin vikt. För att de inte "passar" in i modellen av hur man SKA se ut.

Hur många gånger har man inte tackat nej till en kaka eller tårta för att istället ta en frukt eller ingenting? Hur många gånger har man inte tagit på sig löparskorna och gett sig ut fast man inte alls har lust? Hur många gånger har man inte fått dåligt samvete för att man suttit i soffan en hel dag?

Jag är less på att må dåligt över min kropp, less på att påverkas av vad alla andra tycker. Vad hjälper det? Inte farao blir det bättre iaf. Varför ska jag svälta mig själv och träna som en idiot och se ut som en pinne, bara för att någon annan inte tycker att kurvor är snyggt? Och nu är inte ens jag kurvig.. Jag ser liksom helt normal ut... Tänk om man kunde få se ut som man ville, utan att bli dömd av andra. Vad livet skulle vara lättare då. Istället försvagar vi oss själva och låter oss påverkas.

Och tänk att alla alltid måste berätta hur jävla duktiga de varit som har trääänat, som att inte det skapar ångest hos de människor som inte tränar, som kanske inte vågar ens sätta foten på ett gym eller en klass eller annan form av träning. Jag har levt nära sjukdomen anorexia, jag vet inte allt det påstår jag inte, men jag vet hur dåligt de mår och hur dåligt människorna runt omkring mår. Det jag också vet är att det är VI i vårat samhälle som skapar dessa sjukdomar, dessa sjuka människor som mår så otroligt dåligt för att de inte "passar in". Det är vårt fel, vi har ett ansvar. Ett ansvar för att alla människor ska accepteras som de är. Ett ansvar att förstöra mallen om hur man ska se ut.

Nu säger inte jag att man ska vara överviktigt eller underviktig eller vad som, det viktigaste är att DU är nöjd med DITT utseende.

Det är dags att skita i idealet och vara nöjda med oss själva, det viktigaste är väl att vi mår bra? Att vår kropp mår bra, sen hur den ser ut är mindre viktigt.

Absolut att man kan träna och äta sunt, men det är viktigt att veta varför man gör det, för sin egen skull eller för att andra tycker så? Sen är det faktiskt bra att träna för att stärka muskler och skelett, men man måste inte träna varje dag! Jag tränar för att det är så kul, för att jag mår bra. Men vissa dagar har jag ingen lust att träna och då gör jag det inte heller.

Jag har bestämt mig för att jag ska skita i beach 2012, jag ska gå med mina lite för stora lår, min för stora näsa, min lite för utputande mage och för små bröst och NJUTA! Jag ska äta den där glassen på filten i solen, jag ska dricka den där colan. För det är jag värd. Och det är såhär jag vill se ut, innerst inne. Innerst inne så är jag nöjd!!! Va det du också, det är väl roligare att må bra och vara lycklig än att sträva mot ideal som man mår skit av?

Jag säger inte att jag är perfekt på dessa punkter men från och med idag ska jag verkligen bättra mig!


Avgörandet

Om 24 min kommer avgörandet. Resultatet på mattekursen. Om jag blivit godkänd eller ej.. Det är nu eller aldrig! 

Dag 13: Tema "ljus"

Ljus ljus, eller ljus ljus? Äsch, jag tar ljus ;)

Jag tycker det är kul att mixtra med ljus på bilder, för att få dem att se lite shabby chiciga ut :)


Träning

Ja, undra hur många gånger ni kommer få läsa här i bloggen att jag ska komma igång med min träning haha :P De där med självdisiplin är inte direkt min starka sida och det är sällan jag gör saker jag borde göra. Gör bara saker jag måste och inte måste, men inga borde-saker. Hänger ni med?

Iaf i tisdags bestämde jag mig för att köra igång med zumban igen. Så jag körde i tisdags och idag. Planen är att köra varannan dag, oavsett hur den dagen ser ut.. Sen får vi väl se hur de funkar haha :) Idag var det asjobbigt, jag var helt slut och när jag tittade på tiden hade de gått 17 min av 40.. Ínte ens halva med andra ord.. Jag trodde jag skulle dö haha :) Men jag körde hela passet och det känns awesome! Nu är det bara att kepp up the good work!


Dag 12: Min vardag

Något som hör till min vardag är skolan :) Jag gillar skolan, gillade den dock mer när vi hade matte :)


Rubrik ja

Hata rubriker :P Dagen har varit bra, var i skolan, sen var jag hos brorsan på verkstan, han pumpade mina däck och sen fixade han min bakrutetorkare :)

Hemma har jag städat en del, pluggat, och tvättat. Har äve badat och fönat Lacey så nu doftar hon gott :) Jag sitter i soffan nu (som är nytvättad) och har en konstig känsla i kroppen. Jag kan inte sätta fingret på vad det är som gör att det känns som det gör.. Det är nån form ovilja/stress/orolighet/rädsla??? Känns konstigt iaf och jag gillar det inte :( Till viss del tror jag att det beror på tentan.. Vi ska få tillbaka den, betyget och hemtentorna på fredag och jag är inte alls säker på att jag klarat mig :( är faktiskt riktigt orolig för att jag ska få omtenta :( Ushc, vill inte! Och vill inte känna mig såhär, jag har ju haft en bra dag och mått bra idag!


Dag 11: Tokigt

Detta foto blev tokigt haha :) Fotot skulle ha varit på byn som ligger innan bron :D




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu